| UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA BINTULU SARAWAK CAMPUS

PUTRA BAKTI @ AnimEx (Animal Exhibition) 2.0

BINTULU 3-4 Feb 2018 - Lebih 200 orang pencinta haiwan menyertai larian Animex Charity 5km Run anjuran PUTRA BAKTI @ AnimEx (Animal Exhibition) 2.0 dianjurkan oleh Kursus Kokurikulum Berkredit QKK2101 Bakti Siswa (Kumpulan 1 dan 2) Semester Kedua Sesi Akademik 2017/2018 yang terdiri daripada pelajar program Diploma Kesihatan Haiwan dan Penternakan semester 4 adalah bertujuan untuk memberi kesedaran tentang penjagaan haiwan peliharaan, reptilia dan haiwan eksotik serta dapat mempamerkan ternakan yang terdapat di UPMKB.

Di samping itu, program ini adalah untuk memupuk sifat kasih sayang orang awam dan pelajar terhadap haiwan yang terbiar dan secara tidak langsung, program ini menggalakkan pengunjung untuk membawa haiwan peliharaan mereka. Program ini dikendalikan oleh Dr. Juriah Kamaludeen dan En. Roslan Ismail.

Tahniah dah Syabas Animex 2.0!!

SXDcSAy~